Vi har samlet de vanligste spørsmålene kunden stiller.

Har du et spørsmål som ikke ble besvart på nettsiden? Trykk på knappen under å ta kontakt med oss.

HydroKleen er verdens største, og anses som det beste, servicekonseptet for varmepumper og airconditionanlegg. Etter over 11 års utvikling er resultatet et patentert spesialutstyr som renser, sanerer og desinfiserer varmepumpe/airconditionanlegget «TILBAKE TIL NY»

HydroKleen er en del av det sensitive programmet til ASTMA OG ALLERGIFORBUNDET

En sertifisert servicepartner sikrer at du som kunde får den beste tjenesten med både rett kompetanse og utstyr. Alle HydroKleen servicepartnere blir sertifisert gjennom HydroKleen Akademiet.

En sertifisert servicerens er et konsept utført med utstyr som er utviklet, testet og godkjent. HydroKleen konseptet brukes nå i nærmere 50 land og utfører tusenvis av servicerens hver måned hos private kunder og kjente bedrifter/kjeder.

Dette er et kvalitetsstempel som sikrer deg som kunde at din leverandør bruker rett utstyr, konsept og har rett kompetanse.

Det er dessverre mye utstyr og mangelfull kompetanse som ikke egner seg til servicerens/vedlikeholdsrens i varmepumpebransjen. Eks. spray som skal rense luftveksleren, pumpekanner og høytrykkspylere.

Hvis du er usikker på om varmepumpen trenger rengjøring er det noen enkle spørsmål du kan stille deg:

  1. Har du måtte øke temperaturen på fjernkontrollen for å oppnå tidligere ønsket temperatur? Føler du at varmepumpen varmer dårligere?
  2. Kjenner du at varmen bare holder seg rundt varmepumpen? Da skyldes det skitten viftetrommel og luftveksler.
  3. Har varmepumpen blitt rengjort av en profesjonell (ikke bare filterrengjøring) de siste 24 månedene? Hvis ikke, er det svært sannsynlig at varmepumpen trenger en rengjøring.
  4. Føler du at luften fra varmepumpen lukter? Hvis det er tilfelle, har det sannsynligvis begynt å danne seg mikroorganismer som mugg og bakterier, som du nå kjenner lukten av. Da er det på tide å bestille en HydroKleen service.
  5. Finn frem en lommelykt og lys inn i varmepumpen. Kan du se forurensing som ligger i lamellene og på viftehjulet? Dette er et sikkert tegn på at pumpen trenger en rengjøring.

Dette er bare noen av tegnene som viser at det er på tide å bestille en HydroKleen-servicetekniker for å rengjøre varmepumpen.Hvis du vil være sikker på å gi varmepumpen økt luftgjennomstrømning og redusere energiforbruket, sørg for å bestille en HydroKleen-servicetekniker allerede i dag.

SPAR STRØM

Opp til 30% mindre strømforbruk på pumpen/systemet. Systemene er laget til å gi 3-5 ganger gevinst på strømforbruket (COP). Dette er ikke tilfelle ved en skitten luftveksler. Jo mer skitten luftveksleren er, jo dårligere er effekten og gevinsten på pumpen.

REN LUFT

Gjenbruk av luften gjør at all forurensing og alle mikroorganismer blir liggende i luftveksleren som blir spredd rundt i lokalet/rommet. Veksleren blir renset og desinfisert. Ren luft på arbeidsplassen og i hjemmet reduserer sykdom knyttet til dårlig inneklima og sparer bedrifter og samfunnet for enorme kostnader hvert år

ØKE LUFTMENGDE OG SPREDNING AV LUFTEN

En varmepumpe og aircondition som ikke sprer luften har liten effekt, fordi varmen/kulden kun vil være rundt enheten, og spres ikke rundt i rommet som ønskelig. Det kreves mye mer strøm for å oppnå ønsket kjøling/oppvarming av ønsket areal. God spredning er avgjørende for effekten av systemet, HydroKleen vedlikehold service gir ofte opp til 3 ganger økning på luftmengden

MINDRE STØY

En varmepumpe som bråker krever mer strøm, på grunn av kast i trommelen.

BETRAKTELIG ØKNING AV PUMPENS LEVETID

Rett vedlikehold service øker pumpens levetid betraktelig, som igjen gir en bedre inntjening på investeringen.

I varmepumpe bransjen er det mye forvirring og feilinformasjon rundt begrepet varmepumpeservice. Vi skal forklare kort forskjellen på en service/reparasjon og en servicerens/vedlikeholdsservice (Bruker bilbransjen til sammenligning).

En SERVICE er en reparasjon/feilsøking når noe feil oppstår med varmepumpen. Eks feilkoder, ulyd, ikke starter osv.
(Eks når bilen din ikke starter eller bremsene bråker)

En SERVICERENS/VEDLIKEHOLDSSERVICE er en tjeneste som sikrer optimal drift av varmepumpen din.
(Eks bilens vedlikehold oljeskift/filter, bremseskifte osv)

Enkelt forklart – så utnytter varmepumpen «energien» i uteluften. Denne gevinsten går igjennom en luftveksler i inne delen, der luften blir oppvarmet (eller kjølt ned) og blir spredd/kastet rundt i rommet gjennom en viftetrommel.

Varmepumpen gjenbruker luften i rommet. Det vil si at alt av støv, forurensing, hudrester og mikroorganismer (som ikke grovfilter fanger opp) blir liggende i luftveksleren og i viftetrommelen.

RESULTAT = Jo mer skitten den blir, jo mindre effekt og mer forurenset luft kommer ut av varmepumpen.

Derfor er det UTROLIG viktig med rengjøring av filteret EN GANG I MÅNEDEN og en vedlikeholds service annethvert år.

HydroKleen logo hvit
Skroll til toppen